Fortsatt stabilt under dagen 

Standard

Tisdag 150929

Vi fick ganska bra med sömn natten till idag. I alla fall i vår värld. Innan vi hamnade i den här, mörkaste av världar, hade jag tyckt att det var alldeles för lite sömn. Vi höll oss vaken till en bit efter midnatt. Det är när Olivia ska komma till ro som mardrömmarna och de jobbiga tankarna kommer. Så hur trött hon än var så kunde hon inte somna. Jag låg bredvid henne och läste, tittade då och då på henne för att se om hon hade somnat. Hon gjorde tappra försök, somnade några sekunder, men vaknade hela tiden igen och tittade om jag var vaken. Hon hade bett mig att kämpa mot tröttheten, hon ville gärna somna efter mig. Efter ett tag gav hon upp och jag tipsade om att hon kunde lyssna på ljudboken. Hon tog upp den, men det slutade istället med att vi låg och pratade. Jag ville pumpa henne med positiva tankar och drömmar. Vi pratade om framtida resmål; storstäder vi vill shoppa i, stränder vi vill promenera på och känna sanden mellan tårna. Vi pratade också om Idol; vem kan tänkas åka ut på fredag? Vi funderade hur det känns att sitta med i TV-studion och se det live. Vilken av Idolerna skulle det vara roligast att träffa? Godhjärtade Martin, kämpen Axel, coola Anna-Sofia eller charmören Magnus? Till slut somnade vi. 2:20 var det dags för första kisspausen för natten. Det är lite krångligt med bäckenet i sängen, men vi blir skickligare och skickligare på att inte spilla en enda droppe. Sen kunde vi sova i fem timmar till, endast en pipande droppmaskin väckte oss. 

Olivia har varit väldigt pigg hela dagen. Hon har även idag kommit upp i stående med hjälp av ståbordet. Höger ben skakade betänkligt, det är förstås obehagligt att stå på en fot hon inte känner av. Hon stödjer sig därför mest på det opererade benet. Hon fick stort beröm av fysioterapeuterna. Vi får inte lämna avdelningen med cellgifter i dropp, så istället för att gå till träningslokalen fick vi träna på avdelningen. 

Vi kommer att skratta efter alla dråpliga toasituationer efter detta. Även idag kämpade vi med toarullstolen. Plötsligt upptäckte jag att de pottor som finns på avdelningen går att sätta fast under stolen. Det gjorde det så mycket lättare istället för att försöka få fast stolen över toastolen. 

Två dagar i veckan kommer Pysselbyrån och skapar med barnen på avdelningen. Idag hade vi tänkt delta, då Olivia kände sig så pigg. Strax efter 13:00 tittade en tjej in från Pysselbyrån, vilket visade sig vara en jag kände då jag var fröken till båda hennes barn på förskolan för ett antal år sedan. Ett kört återseende. Olivia ville brodera ett tag till, men när vi var redo att rulla till köket, där de höll till, kom sjukgymnasten. Så det blev ingen Pysselverkstad idag heller. Men däremot en elefant av korsstygn…

  
Olivia har haft god aptit hela dagen och har ätit riktigt mycket till frukost, lunch och middag. När vi vid 18:30 skulle ta en rullstolstur på avdelningen, för att träna, rullade vi ut i köket. Tanken var att vi skulle hämta kvällsmat. Då kände Olivia att biverkningarna av cellgifterna började. Hon klarade inte av att se maten, ville inte känna dofter och blev väldigt trött. Några skedar yoghurt och flingor fick hon i sig, sen ville hon flytta över i sängen, där hon somnade. 

I den mån Olivia orkar tittar vi på ”Hela Sverige skramlar” på SVT hela kvällen. Sen hoppas vi slippa illamåendet under kvällen och natten. 

#fuckcancer #helasverigeskramlar

Annonser

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s