Tenta, trötthet, tumörhat

Standard

Onsdag 170111

Jag befinner mig återigen på tåget från Uppsala. Det är skönt att åka tåg – väldigt avkopplande! Ofta utnyttjar jag tiden till att plugga, men båda resorna, tur och retur, används idag till ren avkoppling, med Kent i lurarna. Det gäller att väga vad du bäst behöver och utnyttja transporten till det. Idag är det just detta. Det litteraturseminarium vi hade denna eftermiddag kändes väldigt lugnt för nerverna jämfört med gårdagens pärs, med opponering och sen salstentamen i vetenskapsteori. Jag fick väldigt bra omdöme på såväl PM som min opponering av handledaren, vilket givetvis var otroligt skönt och upplyftande! Tentan då…jag vet inte. Jag räknar med omtenta för frågorna var svåra och omfattande. En del gav upp efter tjugo minuter och kastade in handduken. Jag satt maxtiden, 1,5 timma, och då satt de flesta fortfarande och skrev, chockade över att tiden gått ut. Omtenta den 24/1 lär bli välbesökt…

Dagens skrivutsikt


Jag är så trött, så trött. Jag längtar efter en hel natts sömn. Att jag kommit igång och tränat på gymmet igen känns fantastiskt skönt. Även om jag hållit igång med motionscykling och promenader i jul så är en genomkörning på gymmet något helt annat. 

Barnen är igång med skolan igen och hur skönt det än är med jullov så är nog båda överens om att det är skönt när vardagen, med skola och kompisar, rullar på igen. Vi har ingen väntande kallelse till sjukhuset liggande, men det lär komma vilken dag som helst. Sjukgymnastiken kommer vi inte träffa lika ofta denna termin, men nästa sak är att Olivias lungor ska röntgas. 

På kort tid har jag nu fått höra att en bekant har mist en släkting, medan en annan har fått en negativ cancerdiagnos för en släkting. Jävla skitsjukdom! Jävla cancerhelvete! Vi måste skydda världen från den! INGEN ska behöva gå igenom behandlingarna, INGEN ska behöva följa kampen hos en när och kär, INGEN ska behöva förlora någon i sjukdomen. Det drabbar så många – varje vecka! Det räcker nu! Jag hatar tumörer! Stick och brinn alla tumörer! Eller, som vi alla säger: Fuck cancer!

#fuckcancer

Annonser

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s