Min Stora Dag 170413

Standard

Skärtorsdag 170413

Organisationen Min Stora Dag ger sjuka barn olika upplevelser varje månad. En gång om året utser Astrid Lindgrens Barnsjukhus ett barn som får en EXTRA stor upplevelse. I december ringde en sjuksköterska till mig och talade om att de i år hade valt att nominera Olivia. Vi har träffat en representant för Min Stora Dag och planerat. Många har velat tipsa Olivia på resor, shoppingrunda, ny dator eller olika kändisar som hon kunde önska få träffa. Hon funderade och funderade, men tankarna ledde hela tiden mot samma mål. Idag var det dags att få uppleva sin drömdag…

Olivia och hennes kompis har laddat för denna dag ett tag. Det var lite svårt att somna igår kväll men ändå var de uppe ganska tidigt för att hinna göra sig iordning.

Plötsligt när jag tittade ut genom fönstret kom en hummer-limousine och backade mot vår port…

Att åka limousine var verkligen som en dröm! I tunnlar släcktes bilen och badade i en färgsprakande neonkaskad. Vi fick en sightseeing genom hela den kungliga huvudstaden. Ingen såg oss inne i bilen – men längsmed gatorna stod folk och gapade, fotade och pekade på det vackra, vita fordon som förde oss framåt.

Vi landade till slut på St Eriksgatan, där en vän till mig med dotter väntade tillsammans med Min Stora Dag, managern för FO&O och Oscar Enestad. Vi väntade in Felix Sandman innan vi gjorde oss redo för Laserdome. Jag fick också vara med!!! Det var grymt roligt. Lagen vann varsin match och Oscar var bäst av alla! Adrenalinet flödade när vi sprang i labyrinterna.

Efter detta tog vi taxi till Berns salonger, där en asiatisk lunch väntade. Vi två mammor blev placerade vid ett bord och Olivia, kompisarna, killarna, managern och representanten för Min Stora Dag satt vid ett annat. Det var supergod mat och i efterhand har vi fått höra att det var väldigt trevliga samtal även vid deras bord. De fick veta en del hemligheter och fick svar på flera av sina frågor.

Lunchen avslutades med att vi tog oss till övre plan, där vi i lugn och ro kunde ta kort, skriva autografer och spela in videohälsning. Killarna fick öven varsitt armband som Olivia och hennes kompis gjort; FO&O AGAINST CANCER.

IMG_20170413_183720_426

Vi tog en promenad från Berzelli Park, via körsbärsträden i Kungsan, till Hötorget, där vi inhandlade rosor. Vi gick via Kungsgatan till Drottninggatan, där vi kunde följa vägen för den fruktansvärda tragedi som inträffade på platsen förra fredagen. Vi stannade till vid de olika öar av blomsterhav som tornade upp sig som vackra, men tragiska, vågor av minnen, saknad och omtanke om de som föll offer för terrordådet. Vi lade ner våra rosor på dessa platser och det ofattbara, som vi följt via nyhetsbevakningar, sjönk in som en tung, bottensökande sten. Hundratals post-it-lappar med olika budskap tapetserade den träskiva som tillfälligt täcker den ingång till Åhlens som ska leda in till parfymavdelningen, men som nu istället lämnar efter sig en unken doft av tjutande lastbilsdäck, vansinne, blod och ursinne. Att tusentals människor har klätt denna plats med blommor och budskap om kärlek och fred, oavsett religion, gör att platsen också kan färgas av en ljuvlig doft av kärlek och medmänsklighet. Vi lämnade en ros på en polisbil ovanför Sergels torg innan vi lämnade en bukett bland många andra nere på plattan.

20170413_153419

Vi avslutade vår citytur med en fika vid Gallerian, för att samla ihop och få bukt med alla känslostormar inom oss.

Vilken dag!!!! För Olivia var det en riktig drömdag och hon fick dessutom ett väl påkostat presentkort på Kicks samt biobiljetter från Min Stora Dag.

För de kompisar som var med var detta ”the dream of their life”. De var särskilt utvalda och jag tror att det kommer stärka dem för en lång tid framöver!

Tack till Oscar, Felix, Elin, Ten Music Group och – framförallt – Min Stora Dag!!!!

20170413_142924

 

 

Annonser

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s