Dagsarkiv: 1 oktober, 2016

Konsertupplevelse 

Standard

Lördag 161001

Justin Bieber bjöd på en bra show och Olivia hade stått upp nästan hela konserten. Tänk vad hon har längtat efter att kunna vara med på konserter på det sätt hon vill – vara i jämnhöjd med övriga, kunna dansa med och känna sig som en del av. Det har funkat i rullstolen också, men det har varit en annorlunda upplevelse, förstås! Att få uppleva en konsert med tre av sina bästa vänner är förstås en oförglömlig upplevelse! 

Justin har flera riktigt bra låtar och det var flera häftiga effekter i konserten. Efter en akustisk del kom han med ny energi, men annars kändes det, i ärlighetens namn, inte som han trivdes på scenen. Varför kör han så många låtar playback, kan en ju undra. Ibland bemödade han sig inte ens att sätta micken till munnen och mima med. Visst var det med en lite kritisk blick jag tittade på denna unga kanadensare, som vunnit så många hjärtan och som blivit så stor att han inte kunnat hantera kändisskapet. Droger och skandaler har kantat hans väg de senaste åren. Jag hoppas han bättrar på sitt leverne, då han är en stor idol och förebild för många. Även Olivia saknade ett större engagemang och artistens flirtande med publiken, som vi är vana att se. One Direction lärde sig t.o.m att ropa ”Vi älskar köttbullar!” och de viftade med en svensk flagga. Vi vet att artisterna alltid ropar ”Vi älskar er!” och ”Ni är den bästa publik vi har haft!”. Det upprepas på varenda arena, vid varje framträdande. Men det är lika smickrande och upplyftande varje gång! Bieber brydde sig inte ens om att hålla upp micken och be publiken sjunga med. Men det gjorde 40.000 pers ändå. Det var riktigt stämningsfull allsång långa stunder och ett magiskt hav av mobilkameror runtom arenan. Tele 2 är en riktigt bra konsertarena, måste jag säga. Bieber höll emellanåt fina tal och jag tyckte om hans sätt att hylla de dansare han hade runt sig. Han var också generös med high-fives till fansen närmast scenen. Det hade de förtjänat efter att ha köat i dygn utanför arenan! Bieber har en del riktiga hits men det som fick arenan att explodera var ”Baby”, låten han slog igenom med. Jag har personligen svårt för den och föredrar låtar som ”Love yourself”, ”Life is worth living” och ”What do you mean”. Det fanns många i min ålder på plats, mest i sällskap av unga döttrar. Mormor höjde medelåldern avsevärt och det tyckte hon var häftigt. Hon är cool, hon! 


Olivia hade ont i fötterna och var mör efteråt. Hon sov gott efter det. 

Idag har det varit städning, pw för min del i den fina höstsolen och så har vi tittat på gårdagens Idol. Jag bakade en äppelkaka också, med äpplen från landet. Fick avnjutas med Mormor Magdas glass till, förstås.